Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498
Akadálymentesített változatVáltás magyar nyelvreSwitch to englishAuf deutsch

Társasházi bekötési vízmérőn mért mennyiség és az elkülönített vízhasználatokat mérő mellékvízmérőkön mért mennyiség közötti különbség elszámolásának módja

A 2011. évi CCIX. törvény módosulásával lehetővé vált, hogy bizonyos feltételek megléte esetén a Szolgáltató csak az elkülönített vízhasználatokat mérő mellékvízmérőkre készítsen éves elszámolást.
Annak érdekében, hogy a társasházak ezzel élni tudjanak és a törvényi feltételek is betartásra kerüljenek, a BAKONYKARSZT Zrt. elkészítette a „Bekötési vízmérők és mellékvízmérők közötti különbözet elszámolásának eljárás rendjét”.
Az eljárás rend részletesen tartalmazza az idevonatkozó jogszabályi hátteret, az elkülönített vízhasználatot mérő mellékvízmérők átvételének műszaki feltételrendszerét, a különbözet kialakulásának műszaki és emberi tényezőit. Egyértelmű iránymutatást ad arra, hogy amennyiben a Társasház élni kíván a jogszabály adta lehetősséggel, akkor milyen lépéseket kell tennie, illetve Megállapodás mintát tartalmaz a BAKONYKARSZT Zrt. és a Társasház között a bekötési vízmérő és a hozzátartozó mellékvízmérők elszámolására vonatkozóan.
Javasoljuk, hogy azok a Társasházak, akik komolyan foglalkoznak a megállapodás megkötésének gondolatával, tanulmányozzák át az eljárás rendbe foglaltakat, és utána keressék fel egyeztetés céljából a területileg illetékes üzemegységek műszaki ügyintézőit.
 
Felhívjuk arra is a figyelmet, hogy egy mellékvízmérő attól, hogy hiteles, nem biztos, hogy műszakilag is megfelelő beépítésű!
A mellékvízmérők cseréje során, sajnos sokszor tapasztaltuk, hogy a tulajdonosok a mérőhely átépítési költséget a csere során már nem vállalták fel. Ilyen nem szabályos beépítés esetén át kell építeni a mérőhelyet, hogy a társasház meg tudjon felelni a műszaki előírásoknak. Amennyiben ez nem történik meg, Társaságunk a Megállapodást nem tudja a Társasházzal megkötni!
 
Tisztelettel:
BAKONYKARSZT Zrt.
 
Pályázat