Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498
Akadálymentesített változatVáltás magyar nyelvreSwitch to englishAuf deutsch

Március 22.- A víz világnapja

Sikeres Víz Világnapi pályázat
 
A Víz Világnapja a környezetvédelem jelentőségére figyelmeztető dátumok egyike. Március 22-én emlékezünk meg e világnapról.
Immáron 26. alkalommal hirdetett ez alkalomból pályázatot általános-, valamint középiskolás diákok számára a BAKONYKARSZT Zrt. Az idei évben az Európai Unió támogatásával a „Tiszta vízzel a fenntartható fejlődésért – Környezettudatos szemléletformálás a klímaváltozás korában” KEHOP-2.1.7-19-2019-00019-es kódszámú projekt keretén belül valósítottuk meg a pályázatot. A projekt kiemelt fontosságú céljának tekinti a vizek felelős és fenntartható felhasználásának megismertetését a diákokkal.
Régiónkban, a Veszprém megyei diákoknak meghirdetett pályázatra, a vízgazdálkodással, az ivóvíz-szolgáltatással, a szennyvíztisztítással és ezek egészségre gyakorolt hatásával, környezetvédelmi vonatkozásaival foglalkozó munkákat vártunk! A „FELSZÍN ALATTI VIZEK” címmel kiírt felhívásra az általános iskolások rajzzal és írásos dolgozattal, míg a középiskolások tanulmányokkal, fotókkal pályázhattak. A részletes pályázati felhívást a megye minden általános- és középfokú oktatási intézményének igazgatóságára eljuttatták a szervezők.
A felhívásra 49 iskolából érkeztek pályamunkák. A beküldött műveket zsűri rangsorolta, kategória és életkor szerint.
 
A beérkezett pályaművek megoszlása:
          412 db    rajz
              6 db    dolgozat, tanulmány
            32 db    fotó,
            31 db    egyéb ötletes pályamunka.
A beküldött pályázatok nyertesei, 27 iskola tanulói közül kerültek ki. Összesen 93 diák munkáját részesítette elismerésben a zsűri.
 
A Víz Világnapi pályázat díjazottjai a Víziközmű Múzeumban, 2022. március 22-én egy ünnepélyes díjátadó keretében vehették át a könyvjutalmakat és okleveleket.
 
 

 
Pályázat