Ügyfélszolgálat: (88) 411-141
Hibabejelentés (24 órás ügyelet): (88) 425-498
Akadálymentesített változatVáltás magyar nyelvreSwitch to englishAuf deutsch

Nincs veszélyben a Balaton a szennyvizektől! DE

- Pontos tájékoztatás, szenzációhajhászás nélkül! -
 
2013. év I. negyedévében, a térségünkben megközelítőleg 300 mm csapadék hullott. Ez a mennyiség, a tavalyi év összes csapadékának 50 %-a, míg a 2011-es teljes év 75 %-a volt!!! Ezen belül Húsvét vasárnapján és az azt megelőző 5 napon összesen mintegy 70 mm-nyi csapadék hullott Veszprém környékén.
Ez minden képpen rendkívüli időjárási körülménynek mondható.
 
Az elmúlt hetek rendkívül csapadékos időjárása miatt a szennyvízcsatornák megteltek a lehullott eső és a pincékből, árkokból a csatornarendszerbe szivattyúzott víz miatt. Ezért a csatornákból a 8-12-szeres higítású csapadékvízzel kevert szennyvíz a megye több térségében – főként a Balaton-felvidéken és Veszprém környékén – a csatornahálózat egy-két mélyebben fekvő pontján túlfolyt, a felszínre került.
 
Társaságunknál Nagyszombat óta 24 órás készenlét van, s ahonnan riasztás érkezik, tartálykocsikkal igyekszünk tehermentesíteni a túltelt csatornákat. A felhígult szennyvizet a környező, még szabad kapacitással bíró, szennyvíztisztító telepekre szállítjuk. Azokon a területeken, ahol túlfolyt a szennyvíz, a belvíz levonulása után azonnal elvégeztük a fertőtlenítést.
 
Ezek azonban csak lokális jelenségek voltak, az ivóvízbázist nem veszélyeztették egy pillanatra sem, sőt a vízfolyások esetében sem okozhattak problémát, mivel a nagy higítás miatt a kilépő víz minősége nem rosszabb egy átlagos, kertből, közterületről összegyülekező csapadékvíz minőségénél.
 
Ezúton hívjuk fel Tisztelt Felhasználóink figyelmét, hogy tartózkodjanak a tetővizek, pincékből szivattyúzott vizek, szennyvízcsatorna hálózatba juttatásától.
Ez a tevékenység az 58/2013.(II.27.) Korm.rendelet 85.§ (5) bekezdése értelmében TILOS!
 
Kérjük gondoljanak bele abba, hogy az ingatlanokon összegyűjtött és szennyvízcsatornába vezetett csapadékvíz lehet, hogy megoldja az Önök lokális problémáját, de globálisan, a csatornahálózat mélyebb pontjain komoly gondokat okozhat.
 
 
 
Pályázat